Het ondersteunen van scholenDoor altijd beschikbaar te zijn kunnen leerlingen direct bij ons terecht voor vragen. Bijv. tijdens het maken van huiswerk of het studeren voor een komend proefwerk. Hierdoor blijven ze niet hangen op een moeilijk onderwerp en kunnen wij ze een extra tip geven.

Wat we doen

Wij ondersteunen leerlingen waar dat voor middelbare scholen vaak lastig word. Door in tussenuren en na school aanwezig te zijn met een aantal studenten zorgen we ervoor dat leerlingen op een efficiënte manier kunnen studeren. Leerlingen kunnen dan tijdens het maken van huiswerk of het leren voor een toets al bij ons terecht met hun vragen. Zo blijven ze niet hangen op een onderwerp en houden ze motivatie. 

In overleg met de school bepalen we welke uren wij aanwezig zullen zijn op de school of online via bijvoorbeeld Microsoft Teams. Tijdens die uren zal er een team van 2 of 3 studenten met verschillende achtergronden aanwezig zijn. Er zal altijd iemand aanwezig zijn met een Alpha studie en iemand met een Beta studie. Zo zorgen we er voor dat we alle leerlingen kunnen helpen. 

Eerder vragen stellen aan iemand van eigen leeftijd 

Door studenten in te zetten die zelf bezig zijn met hun projecten merken we dat we echt een leeromgeving kunnen creëren, daarnaast merken we dat leerlingen eerder geneigd zijn vragen te stellen aan 'coole' studenten. 

Ook gesprekken over school zelf

Als leerlingen eenmaal een aantal vragen gesteld hebben merken we dat vragen stellen steeds makkelijker word en dat er ook wel eens bredere gesprekken ontstaan, over bijv. hoe je efficiënt kan leren, of studiekeuze. 

Een student kost minder dan een leraar

Door studenten in te zetten kunnen we de vragen van leerlingen beantwoorden, vaak met 2 of 3 tegelijk. Dat is tegen een heel ander tarief dan dat van een extra leraar. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Denk je dat dit ook wel iets zou zijn voor jouw school? Stuur ons dan vooral een mailtje voor een vrijblijvend gesprek. Daarin zouden we het eens kunnen hebben over de mogelijkheden. Waarom we dit doen 

In het laatste jaar van de middelbare school wilde één van ons bijles volgen voor een vak waar hij moeite mee had. Hij gaf dit aan bij de leraar en die beloofde opzoek te gaan naar iemand die hem wilde helpen. Na een week was er nog niemand gevonden, na een maand was er nog niemand gevonden en de examens kwamen steeds dichterbij. Deze leraar moest in iedere klas die hij les gaf gaan vragen aan 30 veelal ongeïnteresseerde leerlingen of er iemand was die bijles wilde geven. Dat was het moment dat wij realiseerden dat dit beter kon. We kwamen erachter dat het bij andere scholen niet anders was. 

Wij kunnen deze vervelende taak van de leraar overnemen, waardoor de leraar zich bezig kan houden met andere zaken. Wanneer er spraken is van een samenwerking zouden wij Leerlingen kunnen helpen met al hun vragen, diezelfde dag nog!

We zijn erg enthousiast en willen de leerlingen en leraren graag helpen.  Er zijn verschillende manier mogelijk. We leggen het u graag verder uit! U kunt ons altijd een berichtje sturen voor meer informatie via het aanmeldingsformulier.  U kunt ook altijd een mail sturen naar; [email protected]